Categorii


Ultimele Articole


Atat de frumoasa

in Lady indragostita

De ce nu mai cred in iubire

in Lady indragostita

Reduta Doamnei

in Filosofie si credinta

Pasi pentru un machiaj perfect

in Centrul Frumusetii

Ingrediente cosmetice de evitat

in Centrul Frumusetii

Itsy Bitsy - radio pentru copii cu parinti isteti www.lookstyle.ro
Clasa pregatitoare-Legea Educatiei Nationale

 

Art 29- 1)- Invatamantul primar se organizeaza si functioneaza, de regula, cu program de dimineata.
2)- In clasa pregatitoare sunt inscrisi copiii care au implinit 6 ani pana la inceperea anului scolar. La solicitarea scrisa a parintilor, a tutorilor sau a sustinatorilor legali, pot fi inscrisi in clasa pregatitoare si copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la sfarsitul anului calendaristic, daca dezvoltarea lor psihomatica este corespunzatoare.

Art. 361.1)- Prezenta lege intra in vigoare la 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I
3)- prin exceptie de la prevederile alineatului 1)- Masura introducerii clasei pregatitoare in invatamantul primar intra in vigoare incepand cu anul scolar 2012-2013.

„Exista «anul zero» de invatamant, copiii fiind inscrisi aici de la varsta de sase ani. Ei vor intra intr-o grupa pregatitoare. Daca sunt suficienti copii la gradinita, grupa pregatitoare se face acolo. Daca nu, exista posibilitatea ca grupa pregatitoare sa se faca la scoala. Poate sa predea la grupa pregatitoare o educatoare cu dubla pregatire, pentru gradinita, sau invatatoarea, la scoala”, explica Gabriela Constantinescu, purtatorul de cuvant al ISJ Olt.

In concluzie, acei copii de sase ani care in anul scolar 2011-2012 vor fi inscrisi la gradinita, in grupa mare, vor fi inscrisi in anul scolar 2012-2013 în clasa I. Copiii de cinci ani care in anul scolar 2011-2012 vor fi inscrisi la gradinita, in grupa mare, vor fi inscrisi in anul scolar 2012-2013 in clasa pregătitoare.

Anul scolar 2012-2013 va incepe cu clasa 0 pentru copiii "absolventi" de grupa mare, care nu au facut grupa pregatitoare la gradinita si cu clasa I pentru copiii "absolventi" de pregatitoare.


comenteaza aici                                                               scris de SmartLady.ro
 

BERBEC TAUR GEMENI RAC LEU FECIOARA BALANTA SCORPION SAGETATOR CAPRICORN VARSATOR PESTI
Horoscop oferit de www.acvaria.com

Ultimele Comentarii pe Forum

Abonare la Newsletter

Newsletter-ul va fi trimis lunar