Categorii


Ultimele Articole


Atat de frumoasa

in Lady indragostita

De ce nu mai cred in iubire

in Lady indragostita

Reduta Doamnei

in Filosofie si credinta

Pasi pentru un machiaj perfect

in Centrul Frumusetii

Ingrediente cosmetice de evitat

in Centrul Frumusetii

Itsy Bitsy - radio pentru copii cu parinti isteti www.lookstyle.ro
De ce se instraineaza partenerul de viata
Sa spunem ca sunt multe motivele pentru care un barbat ajunge sa se instraineze de femeia pe care a iubit-o foarte mult candva, desi nu sunt chiar asa multe. De-a lungul timpului, si aprofundand relatia, multe se schimba in viata noastra, incepand de la statutul social si pana la comportamentul individual, temeri, vise, sperante, planuri de viitor sau simple perceptii ale prezentului. Crestem impreuna dar evoluam separat. Un singur lucru ramane la fel: nevoia de sex.  

Asa cum am spus in repetate randuri, suntem fiinte sexuale, fiecare cu nevoile nostre fizice, dupa cum natura ne-a oranduit hormonii. Nu este nici vina si nici meritul nostru ca avem nevoie sa ne eliberam energiile trupesti prin acte sexuale, dar este de datoria noastra s-o facem bine, de calitate si in cunostiinta de cauza, tinand cont atat de propriile placeri cat si de nevoile celuilalt participant la relatie.

Ca “barbatii vor numai sex” este deja o replica mult prea stiuta si des folosita, in spatele careia se ascund o serie de frustrari si infranari ale sexualitatii femeilor care nu-si pot depasi pragurile psihice, limitele educationale intre care au fost nevoite sa creasca si sa se dezvolte. Am primit repulsia pentru sex mostenire de la mamele noastre, de la bunicile noastre, pana la a saptea generatie pe linie materna.  Am aratat deja, in alta poveste, cum femeilor nu li s-a permis sa-si descopere si sa-si foloseasca sexualitatea, in semn de maxima manipulare si avand ca scop supunerea in fata atotputernicului barbat, singurul care avea dreptul la o viata si gandire libera.

Sa ne intoarcem la partenerul nostru de viata. Ne amintitim cu drag cum era la inceput, cat de tandru si iubitor si cat de atent la nevoile noastre. Ne-a promis ca nu ne va forta nicicand, ca vom face sex numai cand vom fi pregatite si cand vom avea disponibilitate fizica si psihica pentru aceasta. Stia sa astepte rabdator sa trecem prin toate etapele preludiului si punea mai presus decat orice confortul nostru psihic. Stia sa ne complimenteze, sa ne venereze, sa ne iubeasca intr-o reciprocitate care a scris pagini frumoase in istoria iubirii noastre. Sarutarile si fierbinteala imbratisarilor lui ne fac sa rosim si acum si nu vom uita niciodata cum ne abandonam sufletele in noptile prea pasionale ca sa poate fi descrise in cuvinte.

Cum am ajuns, totusi, ca 10 ani mai tarziu, sa nu ne mai dorim sa facem sex cu partenerul nostru? Desigur ca motive putem gasi destule, de la oboseala indatoririlor cotidiene, la modificarile fizice care nu ne mai permit sa ne simtim sexi si atragatoare pentru el si care nu ne lasa sa ne dezbracam nonsalant in timp ce initiem un act sexual. Sigur ca si el s-a schimbat destul si nu neaparat in bine, totul e altfel, exact asa cum aproximau psihologii ca se vor schimba toate, in cicluri de cate 10 ani.

Dar ne-am gandit vreodata ca poate ceva din comportamentul nostru a contribuit intr-o mare masura la schimbarea barbatului? In ce fel a actionat asupra lui refuzul nostru de a-l mai primi si accepta cu drag in asternuturile noastre?

Stiati ca, daca barbatul isi iubeste femeia ii este imposibil sa-i observe marimea copaselor in timpul actului sexual? Pentru el este perfecta indiferent cum arata. In sens opus, atunci cand viata sexuala a cuplului lipseste, el va incepe sa observe toate detaliile, facand ca micile imperfectiuni fizice ale partenerei sa para uriase si de neacceptat. Aceasta demonstreaza ca un barbat nu poate iubi o femeie in lipsa unei relatii sexuale cu aceasta, exceptand cazurile idilice cand barbatul idolatrizeaza o femeie care ii este total inaccesibila. Asa va ajunge sa-si schimbe perceptia asupra partenerei sale si sa  nu mai gaseasca in ea calitatile care  l-au fermecat la inceputul relatiei si sa ajunga, astfel, la concluzia ca n-o mai iubeste, ca n-o mai doreste si ca nu mai vrea sa-si imparta viata cu ea.

Psihologic vorbind, un barbat care nu mai are parte de sex in viata conjugala, se simte respins si neacceptat iar frustrarea ii va creste proportional cu numarul refuzurilor partenerei. Ca si o reactie de autoaparare impotriva suferintei si sentimentului de umilinta pe care-l simte acut, cu timpul va inceta sa mai propuna contacte sexuale si va ajunge, in mod inconstient, sa nu mai fie atras de partenera lui si sa nu-si mai doreasca sa faca sex cu aceasta. In mod instinctiv, femeia simte ca sentimentele partenerului se racesc si va folosi acest fapt ca scuza pentru a nu intitia ea insasi contacte sexuale sau pentru a nu consimti la cele propuse de partener. Aici cercul pare sa se inchida, iar cei doi parteneri sa alerge in interiorul lui in speranta ca vor gasi o cale de iesire. Sau macar un vinovat pentru situatia creata.

Astfel, barbatul pentru care reprezentam totul in trecut, incepe sa se indeparteze, iar sentimentele lui sa se raceasca. El se retrage in adancurile fiintei lui umilit si cu stima de sine vatamata, facand tot posibilul sa se apere si sa se fereasca de a mai trai aceste sentimente. Il vom regasi tacut, distant si rece si vom avea nenumarate nemultumiri de reprosat in conduita lui. In lipsa unei vieti sexuale satisfacatoare intreaga relatie afectiva se prabuseste.

Ce se intampla cand un barbat ranit intalneste o alta femeie dispusa sa-l accepte pe el cu tot cu nevoile lui sexuale? Acelasi lucru care s-a intamplat si la inceputul relatiei noastre: se indragosteste! Depinde de noi cum interpretam acest lucru si pe cine gasim vinovat pentru asta. Si mai ales depinde de noi daca lasam sa se intampla sau nu asta…

comenteaza aici                                                   scris de SmartLady.ro
 

BERBEC TAUR GEMENI RAC LEU FECIOARA BALANTA SCORPION SAGETATOR CAPRICORN VARSATOR PESTI
Horoscop oferit de www.acvaria.com

Ultimele Comentarii pe Forum

Abonare la Newsletter

Newsletter-ul va fi trimis lunar