Inspiratie pentru motivatie

Probabil ca de multe ori ti s-a intamplat sa iti spui ca ti-ai dori sa schimbi ceva in viata ta. Poate ca ti-ai dori sa citesti mai mult, sa practici un sport nou, sa slabesti sau sa iti schimbi job-ul plictisitor si fara perspective. Tot asa, probabil ca de foarte multe ori s-a si intamplat sa nu faci nimic din ceea ce ti-ai fi dorit.

Te intrebi DE CE? DE CE tot incerci daca pana la urma nu reusesti sa pui in practica ceea ce ce ti-ai propus? Unul dintre raspunsuri poate fi absenta unei motivatii reale. Poate ca ti-ar placea sa citesti mai mult pentru ca o buna prietena iti citeaza frecvent  din cartile studiate, poate ca ai vrea sa renunti la fumat pentru ca mama ta insista, sau ai vrea sa slabesti cateva kilograme pentru partenerul care insista ca celulita nu este sexy vara asta la piscina.

 

Daca asa stau lucrurile si in cazul tau, atunci este cazul sa schimbi ceva in modul in care abordezi situatia. Este important sa incetezi sa te mai gandesti la ceea ce isi doresc ceilalti pentru viata ta, pentru viitorul tau si sa constientizezi ce este important pentru tine.

Poti incepe prin a te gandi la tine si prin a incearca sa raspunzi la cateva intrebari (s-ar putea sa ai nevoie de o foaie si un pix):

-Cine sunt eu? Ce imi doresc de la viata?

-Ce este important pentru mine?

-Care este misiunea mea aici si ce pot face pentru a o indeplini?

-Imi este teama de schimbare si sa imi asum riscuri? De ce?

-Sunt fericit (a) cu mine, cu ceilalti, cu jobul meu, cu viata mea?

Ia-ti un timp si mediteaza la raspunsurile pe care le-ai notat. Important insa este sa nu te opresti aici. Fa eforturi sa treci la pasii urmatori – ia o decizie pe baza a ceea ce ai concluzionat, concepe un plan de actiune si incepe implementarea lui. Ia in calcul ceea ce ai nevoie pentru a avea succes si…START!