Primul pas spre corpul visat

Dragele mele, orice lucru frumos si dorit incepe cu impulsul primului pas, iar acesta reprezinta cu siguranta miscarea! Ea te elibereaza de a fi refractar in orice lucru pentru ca efectiv iti consuma stresul, iti arde toata grasimea si, odata cu ea, kilogramele nedorite, sculpteaza in tine pentru a scoate la iveala femeia care esti cu adevarat, te intinereste deoarece inima si plamanii tai vor fi mult mai puternice, ajutand organismul sa functioneze optim si sa fie oxigenat la standarde maxime, echivaland cu inalta altitudine a zonelor alpine
si, la final, dar nu in ultimul rand, miscarea facuta temeinic si constant iti da o stare de bine, de confort si siguranta, un pozitivism pe care altfel nu ai cum sa-l atingi, sa-l gusti, sa-l integrezi in personalitatea ta.

Miscarea este viata, miscarea va da senzatia reala ca traiti deoarece inglobeaza aerobicul in mare parte, zona cea mai apropiata de noi ca si fiinte, de aer, de reimprospatare, de hrana energetica aeriana, de reciclare a vitalului oxigen prin plamanii nostri, fara de care nu am putea fi… terestri!

Eu personal sunt prieten cu miscarea de foarte multi ani, inca din prima copilarie fiind fascinat de efectele benefice asupra trupului si sufletului meu, ca un soi de libertate aparte, unica! Cu toate ca ratiunea din acele vremuri timpurii ale existentei mele nu-mi permitea sa inteleg pe deplin ce este miscarea, corpul o simtea si o dorea mereu; drept dovada si-n ziua de astazi sunt intr-o fratie cu miscarea, practic sport de performanta cu pretentii de succes si recunoastere si sunt sigur asa voi ramane pana la sfarsitul zilelor, un soi de obsedat si exagerat pe o directie, as zice eu, pozitiva!

Si sa va mai spun ceva legat de acest subiect frumos, dar in general nepus in practica; cea mai buna carne, adica densa, plina de muschi, fara mult urata grasime, fara colesterol si nemodificata, este carnea de vanat! De ce? Simplu, pentru ca acele fiinte fac multa miscare si de fapt doar asta fac, mai putin cand dorm si se hranesc; cel mai bun peste este cel oceanic unde in vastitatea sa vietatea se misca continuu si are un minimum de grasime de calitate din clasa omega, cel mai bun ou este al gainii de tara, la fel si carnea, pentru ca toata ziua nu face decat sa cotcodaceasca si sa se miste; nu in ultimul rand, ca tot am poposit in regnul animal, ca noi suntem fiinte mai degraba terestre, am sa va las pe dumneavoastra sa descoperiti de ce unele animale sunt suple, elastice, bine proportionate, atletice, slabe, cu miscari armonioase, iar altele sunt greoaie, disproportionate, mari grase, obosite!

Raspunsul vine banal de simplu, diferenta facand-o miscarea, cu cat se misca mai mult cu atat sunt mai elegante, mai frumoase, mai armonioase, mai gingase… ramane sa alegeti dumneavoastra!

Am tot vorbit de necuvantatoate deoarece ele au existat inaintea noastra, exista odata cu noi si vor exista cu mult dupa extinctia noastra, deci au multa experienta, multa evolutie, multa varietate. Avem multe de invatat de la animale si de la natura in general.

De cele mai multe ori, din pacate, singuri ne strangulam dreptul la miscare avand la dispozitie mai multe inchisori ale mintii si nu numai, pierzand timpul la calculator sau nedandu-ne jos fundurile din masina, preferand sporturi si intalniri virtuale si gasind asta chiar nostime, ingrijindu-ne mult de haine si mai putin de ce se afla pe sub haine, gresind in a considera un nivel bun de trai luxul si sedentarismul, lenea intr-o casa mare, inutila, neintima si goala, deplasarea cu masina tot timpul si nu pe jos, cateodata.

Ati observat ca odata cu maturitatea si cu linistea relativa a materialului si caminului devenim comozi si durdulii? Asta se intampla, nu datorita nivelului scazut de hormoni sau vreunei forme naturale a evolutiei (a se citi involutie), ci efectiv a lipsei de miscare ce devine acuta cu cat eviti sa o faci! Ar trebui sa ne reorganizam valorile umane si sa includem miscarea in cerintele de top ale armoniei noastre fizice si mentale.

Miscarea reprezinta si primul, dar si cel mai puternic medicament consumat vreodata, deci ea mai reprezinta si sanatate care este cel mai cerut ingredient al vietii de pe pamant! De ce? Pentru ca sanatatea te ajuta sa-ti indeplinesti toate dorintele, ea este putere si pozitivism, pofta de viata dusa la extremul optimism! De aceea va spun voua : faceti miscare, caci ea este primul pas spre corpul visat!


scris de Nicolae Cristea, personal trainer, Campion Balcanic Absolut