Femei dezagreabile pentru bărbați

Probabil că știm pentru ce anume ne iubesc bărbații, dar știm și ce nu le place la noi? Ce-i face să le piară cheful de a cunoaște o femeie și ce-i pune pe fugă după ce s-au cunoscut deja? Există câteva lucruri pe care bărbații le detestă la femei, dar despre care nu sunt dispuși să vorbească. Să vedem care sunt acestea:

-compararea partenerilor. Deși ne vine instictiv să ne comparam actualul partener cu fostul, este mai prudent s-o facem în gând. Bărbaților nu le place să fie comparați cu alți bărbați din nici un punct de vedere, nu suportă să audă nici că sunt mai slabi decât alții, nici că sunt mai bine pregătiți, pur și simplu se inhibă când li se amintește că femeia iubita a trecut prin brațele altcuiva. Experiențele de acest gen e mai bine să rămână un mister.

-încercarea de a-i schimba. “Dacă nu mă placi așa cum sunt, de ce mai ești cu mine?”. Și pe bună dreptate. Ei au nevoie să se simtă acceptați cu calități și defecte, și le este mai ușor să iasă din relație decât să se muleze pe preferințele partenerei prefăcându-se ca sunt altcineva.

-o femeie care folosește toaleta. Dacă femeile merg la toaletă împreună și consideră că a-și pudra nasurile” este un gest intim care apropie, bărbaților li se pare oribil atât să-și împartă toaleta cu cineva, cât și să asiste la “spectacol” prin ușa deschisă. De asemenea, nu li se pare deloc sexi o femeie care își taie unghiile de la picioare, care își pune părul pe bigudiuri sau își epilează mustața, așa cum nu-l excită nici să asiste la toaletarea nasului sau folosirea aței dentare. Aceste gesturi ar trebui să rămână necunoscute, fără a tradă secretele înfrumusețării feminine.

-să fie trimiși să cumpere tampoane, anticoncepționale sau supozitoare. Li se pare dezgustător să aibă vreo legătura cu aceste obiecte și nu suportă nici să se uite la reclamele TV care prezintă așa ceva, așa cum se scârbesc să le găsească prin casa, în locuri nepotrivite.

-femeile materialiste. Sigur că toți se cred bărbați de afaceri și declară că “muncesc pentru noi”, dar preferă să ne ofere de bunăvoie lucrurile de care avem nevoie, nu să cerem. Și în niciun caz să le reproșăm că nu câștigă destui bani sau să ne plângem că nu ne oferă o viață atât de confortabilă pe cât am merita.

-femeile care nu au o viață personală, un hobby sau o slujbă. Nu este adevărat că bărbații preferă femeile casnice, fără venituri, depinzând astfel financiar de ei. Sunt mai atrași de femeile independente, cu o viață socială plină, care se pot descurca pe cont propriu și care nu așteaptă să fie întreținute. Nu le place să fie singurii responsabili pentru veniturile și bunăstarea familiei.

neacceptarea hobby-urilor, a prietenilor sau îngrădirile de orice fel. Bărbații vor să rămână liberi chiar și după ce intra într-o relație sau se căsătoresc. Urăsc să fie interogați în legătură cu preocupările lor sau să fie puși în situația de a se justifica pentru fiecare secundă petrecută în afara domiciliului conjugal. N-au nevoie de cartela de pontaj. Putem să le respectăm dreptul la spațiul personal și putem folosi acest răgaz pentru a ne epila…

-gelozia femeilor îi poate face să fuga mâncând pământul. Bărbații nu se simt deloc flatați când îi vrem doar pentru noi și când avem pretenția de a avea ochi doar pentru persoana noastră. Lor le place să se uite după femei și nu consideră că greșesc în vreun fel sau că-și înșala partenera. Îi poate contrazice cineva?

-femeile cicălitoare, prea mămoase sau care vorbesc în continuu.
Oricât de atașați ar fi de mamițica lor, nu au nevoie de o a doua mamă. Nu suportă să fie criticați, mai ales în public, sufocați sau controlați. Urăsc să le aranjezi cravata ca și cum ei nu ar fi în stare sau să-i întrebi la telefon dacă au mâncat la prânz. Femeia care nu se mai oprește din vorbit a devenit unul dintre coșmarurile care-i fac să întârzie la birou, chiar dacă și-au terminat treaba.

-femeile îngenunchiate pe podele.
Sigur că le place să găsească casa curată și mâncarea caldă, dar nicidecum pe soțiile cu turban pe cap, răvășite de roboteală. Se simt vinovați. Au oroare de faptul că la sosirea acasă pot fi întâmpinați de sunetul aspiratorului sau de găleata de gunoi așteptându-i la ușă, în timp mirosul puternic de ceapă prăjită răzbate până în dormitor. Și dacă acest scenariu este însoțit și de reproșuri de genul “tu nu mă ajuți niciodată la nimic”, e garantat că va încerca să evite să ajungă prea devreme acasă. Îți va da răgaz să termini curățenia, dar și să te simți total neapreciată.

-femeile care consumă alcool și se amețesc în public. Nu va recunoaște niciodată asta: urăște să te îmbeți împreună cu el, la petreceri. Oricât de afumat ar fi, își dă seama că o femeie beată este penibilă și desconsiderata de cei din jur. Orgoliul lui va fi afectat dacă îl faci de răs astfel. Nu se întâmplă același lucru dacă te lași sedusă de licorile lui Bachus în timp ce sunteți acasă, în intimitatea voastră. I s-ar părea chiar excitant.

-durerile de cap și femeile inactive în pat. Poate că nu se va plânge niciodată și vei aprecia mereu cât este el de înțelegător, dar asta nu înseamnă că nu suferă profund. Bărbații urăsc să fie refuzați, se simt mizerabil și vinovați ca și când ar cere ceva ce nu li se cuvine sau nu ar merita. La fel se simt și când partenera stă leșinată pe pat, inertă ca o păpușă, doar acceptând un act sexual, dar fără să participe cu plăcere la acesta.

O să spuneți: “bine, dar și noi le tolerăm destule, ei de ce nu pot închide ochii?” Ba pot, dar asta îi transformă în niște bărbați resemnați, nu în unii mai fericiți, mai iubitori și recunoscători, așa cum ne-am dori să fie.