Preludiul la genul masculin

Am discutat despre faza de preludiu prin care bărbatul pregătește femeia, fizic și psihic, pentru actul sexual ce va urma, ea având nevoie de stimulare suplimentară pentru a se putea relaxa și a putea avea o activitate sexuală reușită. Am aflat că fără preludiu, orgasmul nu poate fi simțit la intensitatea lui maximă. Dar pentru că în cuplu este valabilă și necesară reciprocitatea, în toate acțiunile și domeniile, este timpul să gândim problema preludiului și din punct de vedere masculin, să aflam ce anume le face lor plăcere și cum pot fi ajutați să obțină o erecție puternică și un orgasm de calitate.

Trebuie să știm că, deși bărbații par a fi mereu pregătiți să facă sex, au și ei nevoie să fie stimulați prin preludiu cu atingeri, mângâieri și chiar expuneri vizuale ale femeii în ipostaze sexi. Cercetătorii au descoperit faptul că bărbații își doresc preludiul aproape la fel de mult ca femeile, aceasta devenind o fantezie sexuală pe care deseori bărbații se jenează s-o discute cu partenerele lor, de teama de a nu fi respinși și neînțeleși. Așa cum femeile au nevoie de stimulare psihică pentru a se putea relaxa, așa și bărbații au nevoie de stimulare vizuală și fizică pentru a avea și a menține o erecție. În plus, preludiul îi permite bărbatului să se controleze mai bine, să prelungească durata actului sexual, să amâne ejacularea și să obțină un orgasm mai exploziv.

Bărbatul nu dispune de atât de multe zone erogene ca femeia, acestea fiind repartizate și diferit. Are o singură zonă erogenă primară (glandul penisului, în pielea căruia se află receptorii senzitivi numiți “corpusculii voluptății”, care sunt responsabili de orgasm), iar zonele secundare sunt limitate la regiunea organelor genitale și zonelor vecine: abdomenul inferior, porțiunea internă a coapselor, zona scrotului și a perineului.

Așa cum femeile au nevoie de declarații de dragoste, bărbații adoră să fie provocați și excitați mental. Sunt încântați să obțină promisiunea unei partide de sex pentru la cină, care să le pună în mișcare imaginația, să li se stârnească curiozitatea în privința toaletelor feminine sau să-și privească partenera în timp ce se dezbracă, urmând a-i contempla pe îndelete nuditatea.

Odată inițiat actul sexual, aceștia doresc să fie atinși mai întâi în zona genitală. Atingerea directă a penisului le sporește foarte mult plăcerea. Ar fi o greșeală ca femeile să încerce să stimuleze bărbatul atingându-l pe tot corpul, amânând astfel contactul direct cu penisul. Acest fapt poate fi deosebit de frustrant pentru un partener care așteaptă un anumit mod de atingere care întârzie să apară, ducând chiar la scăderea temporară a erecției.

De reținut este faptul că, așa cum femeile preferă bărbații cu mână lentă, așa bărbații preferă femeile cu mână ageră. Ei nu doresc și nu au timp să aștepte ca starea de excitație să crească treptat, ei se excită rapid și devin pregătiți pentru actul sexual printr-o abordare directă, rapidă și precisă, urmând ca, odată excitați, să-și dorească eliberarea tensiunii sexuale, prin ejacuare.

O partenera abilă va stimula mai întâi zona cea mai erogenă a bărbatului, penisul, continuând apoi cu scrotul și regiunea din jurul anusului. Își va folosi mâinile pentru a mângâia, a presa sau a strânge penisul în pumn, alternând mișcările lente cu cele ferme și apăsate. Abia după ce este atins în acest mod și excitația devine intensă, trupul bărbatului se sensibilizează dorind să fie atins, mângâiat și sărutat în locuri mai puțin erogene.

Apoi femeia își poate lipi trupul strâns de cel al bărbatului, presându-și zona intima de a lui, în timp ce-l sărută cu pasiune. S-a dovedit că terminațiile nervoase ale limbii se află în strânsă legatură cu cele ale penisului și astfel, sucțiunea ei conferă senzații corespunzătoare unei felații. Pentru intensificarea plăcerii, în timpul sărutului fierbinte, femeia poate stimula manual penisul cu mișcări ferme.

Sexul oral este considerat preludiu de către bărbați așa că femeile nu ar trebui să neglijeze acest aspect. Tehnica felației poate să difere de la caz la caz, ținând cont de particularitățile individuale și de preferințele partenerului, fiind necesară o bună comunicare în acest sens, astfel încât femeia să-i ofere partenerului un plus de plăcere, dar evitând totodată să-l stimuleze mai mult decât acesta poate suporta, creându-i senzații mult prea intense. Este de dorit ca acest act să se desfășoare numai la sfârșitul preludiului femeii și eventual simultan, pentru că după aceasta, bărbatul nu mai are răbdare să-și stimuleze partenera, nu mai poate aștepta, dorindu-și cu ardoare penetrarea.

Doamnelor, preludiul masculin nu este o pierdere de vreme. Chiar dacă el vine în dormitorul conjugal pregătit cu o erecție, asta nu înseamnă că nu are nevoie de stimulare suplimentară sau că nu-și dorește să vă jucați puțin. Nu mult, ci doar cât să-i arătați că-l doriți și că sunteți hotărâtă să treceți la pasul următor. În plus, după ce a primit un preludiu, el va fi mult mai atent la propriile dumneavoastră nevoi și vă va recompensa cu multă dragoste și răbdare.

Și nu uitați: femeile sunt ca apa, fierb greu și se sting și mai greu, bărbații sunt ca focul, repede se aprind, repede se sting. Noi putem influența, însă, intensitatea cu care se mistuie flacăra…