Sex fără certificat

Măritate sau nu toate femeile sunt ființe sexuale și au nevoie să-și exprime sexualitatea. Au nevoie de sex. Ele trăiesc sub dominația hormonilor feminini care dictează sentimentele, sensibilitatea, sexualitatea și chiar isteria specific feminină. În fiecare secundă fiecare celulă a creierului unei femei este invadată de hormoni sexuali care se răspândesc în tot corpul prin glandele endocrine. Furtunile hormonale se dezlănțuie lunar și o data cu ele și dorința și atracția femeii către sex. Așa a dorit natura să se întâmple.

Din nefericire, societatea aprobă și oferă “dezlegare” la sex pentru femei numai în momentul căsătoriei, după ce-au trecut în prealabil pe la Sfânta Biserica ca să-și pună pirostriile, după ce-au fost binecuvântate să aibă mulți prunci, dar neapărat după ce-au jurat credință și exclusivitate unui singur bărbat.

Dar ce se întâmplă, însă, dacă tu alegi să fii împlinită pe plan sexual fără să accepți tot pachetul la super ofertă? Poate că nu dorești un soț, o soacră, o căsnicie, copii și responsabilități, poate nu vrei să-ți încredințezi viața unui bărbat pe care-l cunoști insuficient, și nu ești pregătită să faci jurăminte de fidelitate și promisiuni gratuite, pe care nu ești sigură că le poți ține. Ești gata să-ți asumi riscul de a dori doar sex?

În căutarea satisfacției, ești pregătită să te aventurezi în jungla sexuală, acolo unde vei fi singură, pe cont propriu, fără ca nimănui să-i pese de tine și de onoarea ta?

Pentru că, oricât de mult s-ar milita pentru egalitatea dintre sexe, există, totuși, o zonă în care femeile nu vor fi niciodată egale cu bărbații. Dacă un El are o viata sexuală în afara unei căsătorii se numește experimentat, în timp ce Ea se va numi doar târfă. Aceleași evenimente pasionale care-l transforma pe bărbat într-un amant minunat, pe ea o vor transforma într-o femeie ușoară. Ești pregătită să fii etichetată astfel?

Și nici natura nu pare să fie de partea femeii. În timp ce el își ridică pălăria și pleacă satisfăcut, ea rămâne cu întrebarea dacă îi va mai veni sau nu menstruația, cu riscul a nouă luni de sarcina și încă 18 ani de responsabilitate maternală. Ca sa nu mai amintim de bolile cu transmitere sexuala care la bărbați sunt asimptomatice și nu le provoacă nici o neplăcere iremediabilă (cu unele excepții), în timp ce pe femeie o pot transforma în infertilă, fără șansa de a mai deveni vreodată mamă, sau, mai rău, îi pot provoca un cancer genital sau o mutilare pe viață.

Și dacă în final societatea va accepta ca o femeie nemăritată să aibă viață sexuală, atunci cu siguranță o va blama când va rămâne însărcinată. Ceea ce din punct de vedere anatomic este la fel pentru orice femeie: sarcina, embrion, copil, pentru femeia necăsătorită este doar începutul unui lung șir de decepții, lacrimi și minciuni. Pe ea n-o va mângâia nimeni pe burtica și nu-i va asigura nimeni sprijinul moral și financiar când aceasta nu se va putea descurca singură din cauza greutății sarcinii, a nașterii și pe tot parcursul vieții de mama singură cu copil. Asta pe lângă ostilitatea oamenilor care vor ridica din sprânceană când îi vor vedea enorma burta, dar nu și verigheta, și dezacordul tuturor celor care vor intra în contact cu ea și copilul ei.

Ești pregătită să înduri toate astea pentru câteva clipe de plăcere?

O, da, sunt atâtea femei care se căsătoresc doar pentru a se putea bucura de sex sau doar pentru a-și permite să facă copii, pentru că căsnicia iți oferă un statut și o oarecare protecție, dar care par să uite ce-și doresc cu adevărat și ce anume le face să se simtă cu adevarat femei. Pentru că o femeie n-ar trebui să fie pusă să aleagă între sex, maternitate și împlinirea personală.

Exista, din păcate, și multe femei care, deși măritate, nu se bucura de o viață sexuală de calitate, fiind, de altfel, în imposibilitatea de a alege altceva, în timp ce altele, nemăritate, nu-și rezervă sau nu știu că au dreptul de a simți plăcerea, și-și închid pentru totdeauna acest aspect al vieții.

Și atunci mă întreb: de ce nu poate fi sexul liber? De ce pentru a trăi o funcție primară și instinctivă cu care ne-am născut, trebuie să plătim un preț atât de mare, de ce să fie exprimarea feminității noastre condiționată de semnarea unui contract care oricum nu ne garantează fericirea, respectul și admirația celui în fața căruia îl semnăm? De ce ne comportăm de parcă sexul ar fi ceva murdar și care poate fi curățat doar cu lacrimile și sacrificiile noastre?