Orgasmul la puterea infinit

La capătul unei perioade de excitație care poate dura mai mult sau mai puțin, se află orgasmul, acea senzație intensă, frenetică, care te face să-ți pierzi controlul, acea avalanșă a simțurilor, care-și concentrează toate energiile fizice și mentale într-un singur punct, un nucleu, care atunci când explodează îți paralizează fiecare celulă a corpului, inundând-o cu fericire. Orgasmul este o senzație indescriptibilă, toate cuvintele la un loc neputând să acopere intensitatea momentului.

În timpul orgasmului corpul femeii devine tensionat și rigid, poate din dorința de a menține concentrat punctul maxim al excitației, din teama de a nu-l pierde. Mișcările devin spasmodice, imposibil de controlat sau mimat, toți mușchii se încordează, urmând a se zbate în convulsii, în momentul atingerii punctului culminant. Vulva și vaginul se umflă ca urmare a intensei vascularizații locale, orificiul vaginal se micșorează și se contractă în jurul penisului, clitorisul își mărește volumul, întreaga zonă devenind amețitor de sensibilă și excitabilă. Temperatura corpului crește, la fel și activitatea cardiacă, fața se congestionează, transpiră și se înroșește, respirația devine grea și sacadată, atingând un moment de apnee într-un punct fix, maxim, de explozie a simțurilor. Acest punct maxim durează doar o secundă, fiind urmat de 5-6 contracții ritmice ale vaginului, clitorisului și ale zonei genitale în totalitate, după care tensiunea urmează a scădea progresiv, ceea ce se traduce prin faza de rezoluție.

Manifestarea reală a corpului femeii în timpul orgasmului diferă enorm de spectacolul de cinema, mult exagerat, oferit de cele ce hotărăsc să-l mimeze, sau de gestica actrițelor de specialitate. Astfel, unele femei se întreabă de ce corpul lor nu reacționează “ca în filme”, ajungând chiar să se îndoiască de capacitatea lor orgasmică, iar unii bărbați să considere falsul drept real și să nu-și mai dea seama când partenera are un orgasm veritabil. În ciuda (sau chiar în consecința) exploziilor interioare, femeia poate rămâne tăcută și liniștită la exterior, intensitatea orgasmului nefiind măsurabilă prin gemete, strigăte sau gesticulații exagerate.

Spre deosebire de bărbați, care se întorc la o stare lipsită de excitație imediat ce ejaculează, femeile rămân excitate pe parcursul fazei de rezoluție, ele putând fi conduse către un nou orgasm în orice moment. Dacă după primul orgasm femeia este în continuare stimulată, ea va avea un al doilea orgasm sau poate chiar al treilea, excitația sa nedescrescând brusc ca la bărbați, ci mai degrabă atingând niveluri din ce în ce mai intense, care vor culmina cu orgasme și mai puternice, pană la o satisfacție deplină.

Foarte multe femei nu se simt total satisfăcute după un singur orgasm, confundând această stare cu lipsa orgasmului sau cu unul superficial, având nevoie de două sau mai multe, pentru a cataloga un act sexual ca fiind calitativ, și pentru a reuși eliberarea tensiunii sexuale acumulate. În lipsa unei comunicări în cuplu, dacă bărbatul nu se îngrijește de al doilea orgasm al partenerei, aceasta poate resimți fizic o stare de insatisfacție, agitație, dureri de cap și chiar insomnie, după epuizarea actului sexual, un sentiment de nemulțumire profundă, simțindu-se neiubită și nerespectată suficient. De aceea, partenerul trebuie încurajat să continue să sărute, să mângâie și să stimuleze, amânându-și propriul apogeu până când partenera sa experimentează un extaz complet, până când o simte împlinită și fericită.

Este greșită ideea că, dacă bărbații sunt în stare doar de un singur orgasm în timpul unui act, atunci și femeile ar trebui să se mulțumească doar cu unul. Majoritatea bărbaților nu știu că este perfect normal și fizic posibil, ca femeile să aibă mai mult orgasme, găsind ca fiind nefiresc ca ele să-și dorească mai mult sau să nu le fie suficient doar unul. În consecință unei asemenea atitudini, femeile ajung să se simtă vinovate, ca și cum și-ar manifesta o formă de lăcomie sau de nimfomanie, ca și cum ceva ar fi în neregulă cu ele.

Pentru alte femei, însa, este suficienta atingerea unui singur orgasm, nedorindu-și să continue, pentru că consideră că senzațiile produse de o nouă stimulare ar fi insuportabile. Aceasta situație ar putea fi evitată dacă se așteaptă câteva minute înaintea unei noi stimulări, și dacă partenerul o încurajează cu răbdare să încerce să primească mai mult.

De multe ori se confundă aceste orgasme secvențiale, obținute în timpul unui act sexual, cu orgasmul multiplu (orgasme survenite unul după celalalt, în timpul aceleiași stimulări, fără pauză între ele), care este mai greu de obținut și este mai mult un fel de orgasm prelung decât mai multe individuale, devenind un țel pentru bărbații ambițioși, dar și motiv de frustrare pentru femeile care nu se cred în stare să-l obțină. Astfel bărbații se concentrează pe performanță, iar femeile nu se pot relaxa pentru că se simt obligate și datoare cu un orgasm sau mai multe, care să gâdile orgoliul partenerului. Mitul femeii multi-orgasmice o complexează pe femeia obișnuită, care se concentrează prea mult în lupta ei pentru orgasmul multiplu, pierzându-și, astfel, excitația și rămânând nesatisfăcută. Dacă s-ar renunța la aceasta încordare în favoarea unei abandonări totale și golire a creierului de orice prejudecată, s-ar obține în mod firesc, nu un orgasm, ci mai multe. Activitatea sexuală nu trebuie privită ca un eveniment orientat spre rezultate, ci trebuie savurată cu fiecare senzație în parte, până la apariția inevitabilă a stării tensionale care culminează cu un orgasm.

Primul orgasm este și cel mai greu de atins, de aceea este mai ușor de obținut prin stimulare clitoridiană, urmând a se desăvârși și următoarele, prin act sexual și penetrare vaginală. Fiecare orgasm este special și unic, aducând senzații și intensități noi de fiecare dată, devenind mai puternice, mai stimulatoare și mai profunde, pe măsură ce continuă a se dezlănțui. Orgasmul nu se obține după o rețetă anume și nu se manifestă la fel la toată lumea, ci se particularizează după starea fizică și psihică a femeii, modul în care a fost stimulată și gradul de excitație pe care îl atinge înainte de marea descătușare, dar și de sentimentele ce-o leagă de partenerul ei, de comuniunea și fuziunea care se stabilește între aceștia.

După un orgasm exploziv și repetat, femeia se simte doar pentru scurt timp obosită și letargică, urmând apoi o stare plină de energie, în care se simte mulțumită și satisfăcută, se simte frumoasă și sexi, oricare grijă sau preocupare negativă dispărând din gândurile ei.

Orgasmul oprește ceasul și tine timpul în loc. Rămâne doar iubirea.