Cinci reguli pentru un bun parteneriat sexual

Timp de secole femeia a fost folosită mai degrabă pentru plăcerea bărbatului, nu i s-a permis și în niciun caz nu a fost încurajată să-și afle propria plăcere. Din fericire, în lumea civilizata, bărbatul a înțeles că sexul nu poate fi pe deplin satisfăcător dacă partenera nu se bucură și ea de el.

De la descoperirea metodelor de prevenire a sarcinilor, femeia a învățat să-și exploreze și descopere sexualitatea și să-și accepte dorințele și nevoile sexuale ca fiind normale și făcând parte din ființa ei.

Astăzi, atât femeile cât și bărbații, sunt conștienți că au nevoie să-și elibereze tensiunile sexuale și stabilesc relații apropiate pentru a rezolva împreună această problemă. Timpurile când unul cerea și altul se supunea s-au dus. Femeia nu mai stă cu ochii pironiți în tavan, suspinând plictisită, dar nici bărbatul nu se mai năpustește asupra ei ca un animal, cu singurul scop de a copula. Cunoscându-și corpul foarte bine, fiecare a învățat să spună ce-și dorește și în ce mod să fie atins pentru a simți plăcerea, și în același timp să fie atent și la sentimentele și nevoile partenerului.

Relația sexuală este un parteneriat în care fiecare deține 50% dintre acțiuni, o relație ce are la bază implicarea și complicitatea partenerilor, încredere maximă și o doza foarte mare de respect reciproc. Și, pentru ca acest parteneriat să funcționeze, fiecare este obligat să cunoască că diferențele psihologice dintre cele două sexe duc la o diferită percepție asupra sexului, la dorințe, nevoi și implicări afective diferite:

-bărbatul vrea sex de la început, femeia vrea cucerită. Aceasta este departe de a fi o metodă de manipulare feminină cu scopul de a părea ’’inaccesibilă’’. Dacă el este atras de ea, știe instantaneu dacă-și dorește o relație sexuală cu ea. Ea nu știe, are nevoie să treacă prin mai multe etape, să fie stimulată afectiv, să se simtă senzuală și atrăgătoare, să petreacă mai mult timp împreună și abia apoi simte dorința sexuală. Dacă bărbatul interpretează greșit aceste semne și nu știe să aștepte răbdător ca ea să treacă prin toate stadiile, riscă să piardă interesul femeii și să fie considerat un mitocan care vrea numai sex. De altfel, el o poate considera o mironosiță care așteaptă să fie stimulată cu cadouri și excursii scumpe,înainte de a-i oferi cea mai mare “avere” a ei.

-bărbații vor sex, femeile dragoste. Fals. Așa cum femeile au nevoie de dragoste ca să poată face sex, așa și bărbații au nevoie de sex ca să poate simți dragoste. Au nevoie să se simtă acceptați și apreciați ca sa poată iubi, pentru ei receptivitatea sexuală a femeii reprezentând o dovadă de dragoste și acceptare. În timpul actului sexual ei își pot da jos armura de bărbați puternici pe care o poarta toată ziua, și pot lăsa frâu liber sentimentelor, lăsându-se conduși de ele. Este singurul moment în care bărbații își permit să simtă, fără să se gândească la îndatoririle lor cotidiene. În timpul orgasmului inima bărbatului se deschide pentru a realiza cât de mult o iubește pe ea. Astfel, bărbatul trebuie să ofere dragoste, pentru a ajunge în patul femeii, iar femeia trebuie să ofere sex, pentru a ajunge în inima bărbatului.

-femeile vor să fie atinse peste tot, bărbații într-un singur loc. În lipsa unei comunicări eficiente, de cele mai multe ori se întâmplă exact invers. Se ajunge astfel, la situația în care bărbatul suportă cu stoicism ca ea să-și plimbe mâinile pe corpul lui, ocolind intenționat zona genitală, provocându-i o durere vie, pe care o asimilează ca pe o cruntă formă de tortură, în timp ce femeia este intrigată și profund dezamăgită când se trezește cu mana în chiloți, înainte de a fi sărutată, pipăita și mângâiata cu amănuntul pe fiecare centimetru din suprafața corpului. Aceste neînțelegeri pot fi evitate respectând regula preludiului: stimularea directă asigură maximă plăcere bărbatului. Stimularea lentă asigură maximă plăcere femeii. Oferă-i partenerului exact aceeași stimulare pe care și-o aplica ție, și nu-l atinge așa cum ți-ai dori tu să fii atins.

-compromisul unei partide rapide. Știm că pentru a ajunge la orgasm, femeile au nevoie de mai mult timp și mai multă stimulare sexuală decât bărbații. Și oricât de mult insistă ei că nu le displace să facă un preludiu complet partenerei, uneori simt nevoia de ’una mică și rapidă’ fără obligații. Mulți dintre ei, însă, se simt vinovați dacă cer așa ceva, pentru că tind să-și măsoare succesul personal prin realizarea orgasmului partenerei. În plus, aceasta s-ar putea simți ofensată și folosită, și chiar ar putea rămâne excitată după finalizarea prea rapidă a unui asemenea act. Neînțelegerea poate fi evitată prin încheierea unui pact conform căruia ea îi poate oferi periodic câte o partidă fără pretenții, iar el câte un mega-preludiu oferit fără grabă și cât mai amănunțit posibil.

-semnalele de disponibilitate sau ‘’nu am chef azi’’. Nici bărbații, nici femeile nu sunt mașinării pregătite oricând să facă sex. Pentru că din punct de vedere anatomic bărbații sunt mai înclinați să facă sex decât femeile, ei sunt și cei mai des refuzați. Se poate întâmpla, însă, ca bărbatul să interpreteze greșit atitudinea femeii fata de sex și să considere în mod eronat că aceasta nu-și dorește să facă sex sau că nu-i face plăcere să facă sex cu el. De asemenea, există și situația în care bărbatul să nu fie disponibil să facă sex după o zi tensionata la serviciu, iar femeia să creadă că acesta nu ar mai fi interesat de ea.

Dar, deși aceste situații pot fi ușor lămurite comunicând, uneori ni se pare complicat să adresăm întrebări directe de genul: “vrei să facem dragoste?” sau să încasam refuzuri ambalate diplomatic într-o migrenă sau indispoziție. Cel mai indicat ar fi să stabilim un set de semnale sexuale care să etaleze disponibilitatea noastră pentru sex. Se pot folosi anumite articole de îmbrăcăminte, gesturi sau cuvinte cu subînțeles. De exemplu, el trebuie să știe că dacă ea se duce la culcare îmbrăcată în pijamale, nu are chef de sex, dar dacă se culcă goală, face o invitație fermă către partenerul ei, iar ea să fie convinsă că dacă soțul ei iși ia ziarul în pat, este semn nu-și dorește altceva decât lectura.

După cum spuneam, relația sexuală este un parteneriat care poate rezista o lungă perioadă de timp dacă sunt întrunite condițiile și respectate prevederile de bun simț ale contr(actului) sexual.